Het geheim van voornemens volhouden!

Wil je je voornemen, of iedere andere doel in je leven, bereiken? Dan moet je hier beginnen:

Het is ongelofelijk hoe weinig we weten over ons karakter!

Wil je je voornemen, of iedere andere doel in je leven, bereiken? Dan moet je beginnen met je karakter. Maar wat weet jij over jouw rol in karaktervorming?  Over de vorming van jezelf en mensen om je heen!

Op 18 februari 2017 geef ik een 100-Minuten Workout “Karakter, jouw geheime wapen!”. Dit is een korte, maar krachtige conditietraining om te leren hoe je je karakter in goede vorm kunt houden!   In twee sessies van 50 minuten leer veel praktische tips om gelijk mee te starten!

klik hier

⇒ HELAAS KUN JE NIET MEER INSCHRIJVEN VOOR DEZE WORKSHOP!⇐

Ben je een coach? Of werk je met kinderen?

Je besteed waarschijnlijk veel tijd en energie aan het corrigeren van ongewenst gedrag. Heb jij ook het gevoel dat het soms heel teleurstellend en ineffectief uitpakt?

Check dan even deze work-out! Ik weet zeker dat je het leuk vindt! Ik garandeer je dat je hiervan in je privé leven en ook op je werk, elke dag profijt van zal hebben! Hoe het werkt? Bezoek “karakter, je geheime wapen” voor meer informatie.

 

 


Tekst video:

Nog steeds niet de juiste tip gevonden om je voornemens vol te houden? Probeer dan dit..

Statistisch gezien zouden nu, eind januari, de meeste mensen hun voornemens al weer vergeten moeten zijn! Maar ik krijg nog steeds vragen over voornemens! Ik zie de stemming in de mails langzaam wel veranderen. Begin januari zijn ze vol hoop en enthousiasme en eind januari vol met frustraties en teleurstellingen..
Ik heb net Daphne gesproken en ik mag haar mail met je delen. Want misschien loop jij met deze vraag ook rond!

“Ik snap het niet!” – schrijft ze- “Ze zeggen toch: Jij hebt het in je! Bereid je goed voor en haal gewoon je doel! Ik heb nu Alllles geprobeerd, ik heb een heldere plan, verdeeld in kleine stappen, dagelijkse focus en affirmaties erbij en alles in het gezelschap van 3 gelijkgestemde vrienden. “
Maar nu? Nu ben ik er helemaal klaar mee! Dit kost me zoveel energie, en het is niet vol te houden. Mijn vriendinnen hebben hetzelfde gevoel! Het voelt als falen, en je wordt er onzeker van! Soms ga ik twijfelen of ik dit wil!” “Daarom besloot ik een mail aan jou te schrijven… “ zo begint haar mail..

Best herkenbaar toch? Misschien ken jij dat gevoel ook?

Ik kan het beste uitleggen met een voorbeeld: Stel je voor dat je voornemens is, om te gaan vissen. Wat je altijd had willen doen, net als vroeger met je opa. Eindelijk je droom hobby oppakken en het levert ook een paar uur rust op, puur voor jezelf!
Net als Daphne besteed je veel tijd en energie eraan, om goed te kunnen starten. Je schaft materialen aan, de juiste kleding, je sluit je aan bij de hengelsport vereniging. Je bekijkt instructie video’s hoe je de materialen het beste kunt gebruiken om te vissen en je start!

Maar dan op het 1e weekend dat je op pad wilt, is er windkracht 6 . Ben je dapper genoeg om toch langs het water gaan zitten? Niet zo’n handige start dag! Een volgende keer staar je urenlang naar het water, en gaat met lege handen naar huis. De keer daarop ben je net geïnstalleerd, gaat het regenen.. je baalt ervan.. Die paar uur voelen nu langzaam aan als eeuwigheid.. je wordt steeds ongeduldiger en rustelozer..

Wat is er hier aan de hand?

Antwoord is simpel! Wat je mist is een aandrijvingsmechanisme om in beweging te blijven! Jij heb een motor nodig! Goed nieuws is die motor hebben wij allemaal. Die innerlijke motor, is je karakter! Het is je karakter die bepaalt hoe je op weg gaat, en hoe ver je komt, hoeveel pijn en teleurstelling je kan verdragen op weg naar je doel.
Misschien moet jij in jouw pad behoorlijk klimmen! Of heb je een pad vol met obstakels. Alleen je eigen motor is in staat om je toch naar boven te duwen, de steile helling op. Het is je karakter die je in staat stelt om door te gaan en niet op te geven. Het is je motor die je vertrouwen oppept en je helpt om je geduld te oefenen om onderweg die obstakels te trotseren. Het is jouw karakter die jouw keuzes en gedrag bepaalt. Het is jouw karakter, die in iedere situatie zal bepalen hoe ver je gaat, of je daarin gaat slagen of gaat falen.

Nog steeds niet de juiste tip gevonden om je voornemens vol te houden? Probeer dan dit.

Wil je je voornemen, of iedere andere doel in je leven, bereiken? Dan moet je beginnen met je karakter. Een soort APK voor je motor. Maar dan ben je verzekerd dat je aandrijving mechanische jouw optimaal kan ondersteunen bij je nieuwe avontuur! Je voornemens en doelen krijgen een andere perspectief en ze worden weer haalbaar!

Weet jij eigenlijk wat ‘karakter’ omvat?

Ken je het verschil tussen karakter en persoonlijkheid? Hoe goed ken je je eigen karakter? Weet jij hoe je het kan vormen? Of.. denk jij ook dat je ermee geboren bent?! Het is ongelofelijk hoe weinig we weten over ons karakter!

Wil je ook weten wat de bron is van jouw drijfveren?  Komt ook 18 februari a.s. naar de lezing: “Het geheim dat karakter heet!”