Grip op de groep

Iedere onderwijzer beaamt dat er basis van lesgeven rust en orde is in de klas.

Om dat basis te bereiken moet je weten hoe je grip kan hebben op het gedrag van je leerlingen.

grip op de groep _ Karakter Educatie

Er zijn drie absoluut essentiële inzichten over waarom we ons gedragen, hoe we ons gedragen, die nu ontbreken in het gedachtegoed van onderwijs.

 

Grip op het gedrag in de groep

Onze leerlingen missen de innerlijke motivatie om te kunnen kiezen voor een gedrag. Ze moeten eerst grip ontwikkelen op hun eigen gedrag, voordat een leerkracht het grip in de groep kan aansturen. Het leren van karaktereigenschappen als betrokkenheid, doorzettingsvermogen en veerkracht overstijgt de onderhandeling over het gedrag, en geeft de leerlingen zinvolle drive en uitdaging om er naar te streven..

De emotionele stabiliteit

Absoluut onmisbaar voor iedere leerkracht! Het Leren beheersen van zelfregulering technieken verbeterd emotionele stabiliteit van je leerlingen waardoor ze meer grip op je eigen gedrag krijgen. Het is sleutel tot optimaal functioneren.

Deze meetbare resultanten dragen direct bij de verhoging van cognitieve functionering en de academische prestaties in de klas.

Grip op de groep en taal!

Met taal kunnen we kinderen aan ons binden en ook afstoten. Ben jij bewust welke woorden je regelmatig in de klas gebruikt? En hoe vaak? Weet jij welke van die woorden echt aankomen bij de kinderen?

Waarschijnlijk hebben al jouw leerlingen ogen en oren, maar dat wil niet zeggen dat ze in staat zijn om te zien en te luisteren. Wij kunnen deze vermogens activeren met o.a. onze woorden die met tact en wijsheid zijn gekozen. De taal van karakter biedt een nieuwe vocabulaire die een positieve en activerende sfeer creëert in de groep.

Wil jij ook blijvend grip op de groep?

Wil jij ook blijvend grip op de groep met motiverende kracht van karaktereigenschappen, verbeterde emotionele stabiliteit en activerende vocabulaire? Dan is het de tijd om je te verdiepen in Karaktereducatie.

Met Karaktereducatie vorm je kinderen om goed te zijn en goed te doen door het maken van slimme en oprechte keuzes. Karaktereducatie is geen lesmethode maar een manier van lesgeven! Een buitengewoon krachtige mindset en een absolute missing link in ons huidige onderwijs.

Als jij als leerkracht bereidt bent te investeren in karaktervorming in plaats van gedrag corrigerende maatregelen, pak je het probleem aan bij de bron en investeer je in je eigen rust, orde in de klas en een gezonde sfeer.

Misschien vind je dit ook leuk:

Leerkrachten_ karaktereducatie

Beste leerkracht,we hebben je hard nodig!  Zorg alstublieft goed voor jezelf.

Namens de generatie van morgen
Karaktereigenschappen - karaktereducatie

Hoe leer je goede houding aan met Karaktereigenschappen?

karaktereducatie_training_studiedagen

Een studiedag met KARAKTER! 

Kringgesprek _ Karakter Educatie
Heb jij een kring van groei??!

 

 

Deel dit artikel met een ander: