Hoe krijg je een goede sfeer in de klas?

Een goede sfeer in de klas lijkt soms een ongrijpbaar proces. Ondanks goede gesprekken en duidelijke afspraken kan de sfeer, net als het Nederlands weer, van het ene op het andere moment ineens omslaan.

Soms om iets leuks en soms helemaal uit het niets ontstaat het onrust en treed er een domino effect op, waarbij zelfs de rustigste kinderen druk gaan doen en onaanspreekbaar worden. Het geeft je een gevoel van machteloosheid. Hoe hou je grip op de sfeer in de klas?

Pedagogisch klimaat en goede sfeer

Om een goede sfeer in de klas te kunnen creëren moet je verder kunnen kijken, dieper en breder dan de klassenregels en ‘het weer’ op dat moment.

Een karakter-gedreven pedagogisch klimaat zorgt voor een stabiele en te handhaven klassenklimaat. Het geeft jou inzicht in handeling, gedrag en emoties van je leerlingen.

Je kunt een duurzame sfeer in de klas bevorderen waarin onderlinge relaties verbeteren en verantwoordelijkheidsbesef groeit.

Sfeer in de klas _ Karaktereducatie

Wil jij ook een duurzame sfeer in de klas?

Leer in een op maat gemaakte training simpele en effectieve technieken om steeds meer grip te krijgen op de orde en optimale sfeer in de klas,door het creëren van een karakter-gedreven pedagogisch klimaat. Heel praktisch; vandaag leren is morgen in de klas uitproberen.

In deze praktische op maat gemaakte studiedag stel je een reeks karakter regels op, passend op jouw klas. We definiëren duidelijke verwachtingen voor de sfeer in de klas en doorslaggevende acties zowel om positief gedrag te versterken als om negatief gedrag aan te pakken. Je krijgt werkvormen en lesmaterialen mee om een zelfgekozen karaktereigenschappen in jouw klas te kunnen inzetten. Laat je overtuigen door je eigen ervaringen met jouw leerlingen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Leerkrachten_ karaktereducatie

Beste leerkracht,we hebben je hard nodig!  Zorg alstublieft goed voor jezelf.

Namens de generatie van morgen
Karaktereigenschappen - karaktereducatie

Hoe leer je goede houding aan met Karaktereigenschappen?

karaktereducatie_training_studiedagen

Een studiedag met KARAKTER! 

Kringgesprek _ Karakter Educatie
Heb jij een kring van groei??!
Deel dit artikel met een ander: