ssshh.. misschien ben jij zelf ook een stress factor!?!

Hoe hoger de nood in het onderwijs wordt, hoe harder je gaat werken om kinderen te kunnen onderwijzen en te begeleiden, iedere dag opnieuw. Herkenbaar?


Je weet dan ook hoe langer het voortduurt, hoe lager je persoonlijke prioriteit. Want je bent goed bezig, je houd je sterk en taai. Je wil niet klagen of vervelend overkomen, je wil ook niet laten zien dat je moe bent of zelfs misschien pijn voelt.

Zucht… Eigenlijk de veiligheidsvoorschrift in een vliegtuig zijn ook van levensbelang in het onderwijs: “Zet het zuurstofmasker éérst zelf op, daarna zijn de kinderen aan de buurt.”

Onopvallend en vanzelfsprekend blijft je, ondanks alles en ten koste van jezelf, inzet tonen. Maar als jij benauwd snakt naar adem, hoe optimaal kun je dan jouw talent, creativiteit en je kwaliteiten inzetten voor je leerlingen?

Als jij jezelf wegcijfert en je verantwoordelijkheid daarvoor niet neemt, welke les geef je de kinderen dan mee als rolmodel?

Werkstress_Karakter educatie

Zuurstofmasker tegen extra werkstress

Ik heb drie ‘zuurstofmasker’ artikkelen die ik heel graag met je wil delen. Vergroot je kennis en bescherm jezelf tegen stress!

Oefen, ervaar en geef het door aan kinderen..

1. Wat is eigenlijk jouw definitie van stress?

Check deze 5 onbekende feiten over stress. Ontdek dat stress met kleine mini stress momenten chronisch kan worden. Bescherm jezelf en herken jij deze kleine mini stress momenten!

2. Een eenvoudige maar zeer effectieve tool tegen stress
Dit is een wetenschappelijke bewezen techniek die de kleine mini stress momenten kan neutraliseren. Lees, oefen en ervaar!

3. Voel jij je ook soms moe en gestrest?
Wist je dat er tussen jouw ‘set van overtuigingen’ over onderwijs ook mythes ingeslopen over wat jij ALLEMAAL MOET DOEN? Deze mythes zijn de bron van jouw vermoeidheid en stress. Ze zorgen voor een onderbuikgevoel met spanning en ontevredenheid. Download “eBook Drie actuelle onderwijsmytjes”. Ontdek of jij ook besmet bent met deze onderwijs mythes!

 

LETOP: de bovenstaande artikelen heb ik in het verleden geschreven naar aanleiding van nieuwe trainingen. De verwijzingen naar de trainingen zijn NIET ACTUEEL. Heb je interesse om in de toekomst deze trainingen te volgen, laat het me weten. Ik kan je dan laten weten wanneer de volgende data zijn.

Ik hoop dat je tijd kunt maken om deze artikelen door te nemen voordat de december maand begint! Dat kun je ervoor zorgen dat het een gezellige drukke maand wordt in plaatst van een stress maand.

 

Deel dit artikel met een ander: